Vil du østpå?

Malaysia er et sydøstasiatisk land, der består af to dele, halvøen Malaysia og Malaysian Borneo. Hovedstaden er Kuala Lumpur, mens Putrajaya er sæde for den føderale regering. Indbyggertallet er ca. 30 millioner, og det officielle sprog er malayisk. Islam er den dominerende religion, selv om der også er en betydelig kinesisk og indisk befolkning.

Malaysia har et varieret landskab med regnskove, bjerge og strande. Økonomien er baseret på landbrug, produktion og tjenesteydelser. Malaysia har haft en lang historie med politisk stabilitet og var et af de første lande i Asien, der opnåede uafhængighed fra koloniherredømmet. Det er siden blevet et flerpartidemokrati.

På trods af sin progressivitet står Malaysia over for nogle udfordringer. Indkomstforskellene er store, og nogle etniske grupper udsættes for diskrimination. Korruption er også et problem. Ikke desto mindre er Malaysia fortsat en populær turistdestination og er fortsat et af de mest velstående lande i Sydøstasien. Du kan med fordel opleve landet.