Iskaffe er en type kaffedrik, der tilberedes ved at brygge varm kaffe og derefter afkøle den, typisk ved at hælde den over is. Den kan også laves ved at kombinere koldbrygget kaffe med is. For det første skal du starte med kold kaffe. Hvis du bruger varm kaffe, vil den smelte isen og udvande din drink. For det andet kan du tilføje smagsstoffer som sirup eller flødeskum for at give din iskaffe lidt ekstra pift. Endelig må du ikke glemme pynten! Et kirsebær eller et drys chokolade kan gøre din iskaffe fra almindelig til ekstraordinær. Iskaffe har generelt en sødere smag end varm kaffe på grund af tilsætningen af sukker eller sirup. Iskaffe er en populær sommerdrik, da den er med til at køle og forfriske kroppen på varme dage. Den kan også være energigivende takket være koffeinindholdet. Iskaffe er let at lave derhjemme, og der findes mange forskellige opskrifter på nettet. Den kan dog også købes færdiglavet på caféer og i dagligvarebutikker.